Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos näistä ei vielä tullut vastausta kysymykseesi, ota rohkeasti yhteyttä RR-toimistoon:

Rajalta Rajalle –hiihto INFO

Ranuan Kunta c/o Anitta Jaakola
gsm: +358 (0) 400 176792
fax: + 358 (0) 354160
sähköposti: anitta.jaakola(a)ranua.fi

 

Matkustaminen Suomessa ja saapuminen Kuusamoon

K: Onkohan kentältä mitään kuljetuksia Oivankiin, kun saavun Kuusamoon? Vai pitäneekö ottaa taksi? Entä onko Oivangissa mahdollisuutta ruokailuun?
V: Kentältä on järjestetty kyytejä isommille yhtä aikaa saapuville ryhmille. Eli keltaisen RR-kyltin kanssa on joku vastassa tai sitten kentältä voi ottaa taksin. Matka lentokentältä Oivankiin on noin 16 km. Oivangissa on hiihtäjille päivällinen klo 16.00 -19.30 sekä kaikille yhteinen infotilaisuus klo 20.00 ja iltapala vielä sen jälkeen.

K: Saavumme lennolla Helsinkiin ja lennot siitä eteenpäin Kuusamoon ovat hyvin kalliita. Onko muuta kulkuvälinettä, jolla voimme saapua Kuusamoon?
V: Kyllä. Voitte ottaa junan Ouluun ja siitä voitte jatkaa Exbress bussilla Kuusamoon. Katso viereisistä linkeistä aikataulut VR:lle ja matkahuoltoon.

K: Lentoni lähtee Oulusta klo 11.15. Mihin aikaan minun pitää olla kentällä? Haluaisin ehtiä sinne RR-bussilla Torniosta.
V: Sinun täytyy olla kentällä viimeistään klo 10.30 jos lentosi lähtee klo 11.15. RR-bussimme Torniosta lähtee klo 7.45, joten olemme Oulussa noin klo10.00 ja näin ehditte lennollenne.

K: Lähtiessä Torniosta haluaisimme ottaa junan Oulusta. Mihin aikaan RR-bussi saapuu Ouluun, jotta voimme varata paikat oikeasta junasta?
V: Matka Torniosta Ouluun kestää noin 2 tuntia ja viemme ensin hiihtäjät lentokentälle. Voitte varata matkanne junaan, joka lähtee klo 11.00 jälkeen, jotta varmasti ehditte siihen.

K: Olemme varanneet lähtölennot Kuusamosta klo 14.05. Ehtiikö RR-bussi Torniosta Kuusamoon ajoissa?
V: Kyllä ehtii.

K: Oulusta on mahdollista ottaa aamulento klo 6.30 Helsinkiin. Voimmeko ehtiä lennolle Torniosta aamulla?
V: Ainoa mahdollisuus on ottaa taksi Torniosta Ouluun, mutta se voi tulla kalliiksi, matka on n. 130 km. Jos haluatte kyseisen aamulennon, ehkä teidän kannattaa matkustaa Ouluun jo edellisenä iltana bussilla tai junalla. Viereisistä linkeistä voitte tarkastaa aikataulut.

K: Voimmeko ottaa aikaisen aamulennon Kemistä Helsinkiin? Miten pääsemme kentälle?
V: RR-bussi lähtee vasta klo 7.45 Torniosta, mutta Tornion kaupungin hotellilta voitte ottaa lentokenttätaksin Kemiin klo 5.00, jolla ehditte lennolle.

 

Maksut

K: Voinko maksaa osallistumismaksun sähköpostitse visalla?
V: Ei ole mahdollista.

K: Mikäli perun nyt, paljonko se maksaa tai jos en voi osallistuakaan hiihtoon?
V: - Mikäli peruminen tapahtuu ennakkomaksun jälkeen, toimisto perii 50 euron toimistomaksun.
- Mikäli peruminen tapahtuu osallistumismaksun maksamisen jälkeen (yleensä helmikuun alkupuolella eräpäivä), perimme 50% peruutusmaksun ja loput palautamme vain, mikäli teillä on lääkärintodistus.

K: Mitkä ovat teidän IBAN ja SWIFT koodi?
V: Nordea pankki, Ranua 199730 - 1047, tilin omistaja on Ranuan kunta.
SWIFT osoite: NDEAFIHH
IBAN: FI 781 997 300 000 1047

 

Palvelut (majoitus, ruoka, jne.)

K: Olen vegaani ja miehelläni on laktoosi-intoleranssi, saammeko ruokavalioomme sopivaa ruokaa?
V: Kyllä, kunhan vain muistatte ilmoittaa allergiat ja erikoisruokavaliot etukäteen RR-toimistoon, jotta osaamme varata teille oikeanlaista ruokaa. Muistakaa kysyä ruokaanne keittiöltä majoituspaikoissa, sillä ne eivät ole aina esillä ruokapöydässä.

K: Milloin saamme hiihtäjäkirjeen?
V: Hiihtäjäkirjeet lähetetään tammikuun lopulla.

K: Entäs hiihtoviikon sää?
V: Kuten ehkä tiedät, Suomen talvi voi vaihdella plussasta nollaan ja erittäin koviinkin pakkasiin. Oheisista säälinkeistä voitte käydä tarkkailemassa säätilaa matkan varrelta. Menneinä vuosina on hiihdetty niin auringon paisteessa kuin räntäsateessakin ja aamupakkaset ovat voineet olla –20..-30c välillä, mutta päivälämpötila on silti voinut nousta –5c. Eli kaikkeen voi varautua.

K: Pääsenkö kauppaan viikon aikana?
V: Ainoastaan Ranualla majoituspaikka on aivan keskustassa kauppojen ym. palveluiden lähellä. Ranualla on mahdollista käydä myös apteekissa. MUTTA jokaisessa ryhmässä on bussiopas, joka voi toimittaa kauppa-asioita päivän aikana (hiihtovoiteet, rakkolaastarit ym.), kunhan hänelle asiasta ajoissa kertoo.

Takaisin RR-Infoon