RR - INFO

Rajalta Rajalle –hiihto on 440 km pitkä opastettu hiihtovaellus Venäjän rajalta Ruotsin rajalle, jonka reitti kulkee Napapiirin tuntumassa. Hiihtopäiviä kertyy kaikkiaan seitsemän ja päivämatkat vaihtelevat 44 - 78 km välillä ja matka hiihdetään perinteisellä tyylillä. Hiihto on hyvin kansainvälinen ja tapahtuman suosio ympäri maailman kasvaa vuosi vuodelta. Hiihtäjiä saapuu joka vuosi Lappiin hiihtämään erityisesti Keski-Euroopasta, sekä Pohjois-Amerikasta, mutta välillä hiihtäjiä eksyy mukaan myös hieman eksoottisemmistakin paikoista.

Hiihtäjien ikä vaihtelee noin 20 – 75 vuoden välillä ja niin myös hiihtäjien liikunnallinen tausta ja hiihtotaidot sekä kokemus. Mukana on sekä kuntoliikunnan harrastajia ja vannoutuneita hiihdon ystäviä että aivan ensi kertaa suksia kokeilevia. Hiihdossa on mukana hyvin paljon ensikertalaisia, mutta seasta löytyy myös joukko hiihtäjiä, jotka ovat jääneet ”RR-koukkuun”. Vuosi vuoden jälkeen sadat hiihtäjät saapuvat ihailemaan kauniita keväthankia ja Lapin puhdasta ja hiljaista luontoa, sekä jakamaan unohtumattoman hiihtoviikon yhdessä muiden hiihdon ystävien kanssa erilaisten kulttuurien höystämänä.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen oheisella ilmoittautumislomakkeella tai lähettämällä ilmoittautumiskortti RR -hiihdon toimistoon (hox! IBAN JA SWIFT koodit mukaan). Ilmoittautumismaksu 100 Euroa tulee suorittaa tilillemme ilmoittautumisen yhteydessä. Loppuosa maksetaan ensi vuoden helmikuulla. Myös Visa tai Master Card käyvät maksuvälineinä. Osanottajamäärä on rajattu 100/hiihtoryhmä ja osanottajat otetaan RR -hiihtoon ilmoittautumisjärjestyksessä.
Hiihdon hinta on 1 090 € vuonna 2017.

Kokoontuminen
Kuusamo on hiihdon aloituspaikka, jonne kokoonnutaan päivää ennen hiihdon alkamista (RR1 keskiviikkona, RR2 torstaina, RR3 perjantaina ja RR4 lauantaina). Kokoontumispaikkana on kurssi- ja leirikeskus Oivanki.

 

Kuljetus
Koko viikon ajan hiihtäjillä on linja-auto käytössään. Linja-auto on kerran päivässä hiihtäjille "tarjolla" matkan varrella, joten ylimääräisiä varusteita ei tarvitse kuljettaa mukana ja hiihtäjillä on myös mahdollisuus nousta linja-auton kyytiin. Paluukuljetus alkaa Torniosta (RR1 torstaina, RR2 perjantaina, RR3 lauantaina ja RR4 sunnuntaina) aamulla klo 07.45. Paluureitti on seuraava: Kemin rautatieasema - Kemin lentokenttä – Oulun rautatieasema/lentokenttä - Kuusamo.

Lennot voi varata Kemistä klo 9.00, Oulusta klo 11.00 ja Kuusamosta klo 13.30 jälkeen. Jos saavut omalla autolla Kuusamoon, voit jättää autosi kurssi- ja leirikeskuksen parkkipaikalle odottamaan paluutasi.

Palvelut
Reitin varrella on päivittäin 2-7 huoltopistettä, joissa tarjotaan pientä purtavaa ja juomaa sekä pitkinä päivinä yksi tukevampi huolto/pv. Majapaikoissa tarjolla päivällinen, iltapala, aamupala sekä erillinen eväspöytä aamupalan yhteydessä. Jokaisessa majapaikassa on sauna. Torniossa, joka on määränpää, voit saunomisen lisäksi käydä uimassa. Huoltokelkka seuraa viimeistä hiihtäjää kuulomatkan etäisyydellä.

 

Varusteet
On tarpeellista, että hiihtäjät käyttävät tavallisia kapeita suksia, koska hiihtoura on koneella tehty alusta loppuun. Ylimääräiset sukset ja sauvat kulkevat päivän ajan linja-autossa. Yöpymistä varten tarvitset makuupussin tai huovan. Osa majoituksesta tapahtuu kouluilla, joissa nukutaan lattialla ja järjestäjä huolehtii patjat. Ota mukaasi riittävästi vaatteita, sillä niiden kuivaus on hieman ongelmallista.

Maksut
Koko reissun hinta, sisältää kuljetukset sekä täysihoidon, johon kuuluu ilmoittautumismaksu, kaikki ateriat, saunomiset, majoitus, kuljetus hiihdon aikana, muistolahja ja kunniakirja hiihtosuorituksesta. Ensikertalaiset saavat lisäksi hiihtopipon ja mitalin, joka on valmistettu juuri tätä tapahtumaa varten. Hiihdon kokonaishinnan voi tarkistaa RR -hiihdon toimistosta, yhteystiedot alla.

Toimisto
Hiihdon toimisto sijaitsee Ranualla. Osoite: Rajalta Rajalle -hiihto, Aapiskuja 6 B, 97700 RANUA, puh. +358 (0)16 3559 111, fax +358 (0)16 3559 200. Hiihdon koordinaattorina toimii Anitta Jaakola.

Rajalta Rajalle –hiihto INFO
Ranuan Kunta c/o Anitta Jaakola
gsm: +358 (0) 400 176792
fax: + 358 (0) 354160
sähköposti: anitta.jaakola(a)ranua.fi

Täältä näet tarkemmat tiedot päivämatkoista ja majoituspaikoista.